Selecteer een pagina

Barginkshoeve

de Veldmaat

Op de plek waar vroeger de boerderij van de fam. Bargerink (hoeve van Bargink) heeft gestaan zal binnenkort een fraai appartementengebouw en 2 vrijstaande woningen worden gerealiseerd.

Architectuur

Op de hoek van de Veldmaterstraat en Geukerdijk naast het winkelcentrum van de Veldmaat in Haaksbergen en schuin tegenover de monumentale Bonifatiuskerk wordt het plan gebouwd. Dit plan wordt in lijn gebouwd met de bestaande woningen aan de Veldmaterstraat en Geukerdijk.

De uitstraling is gebaseerd op de ruimtelijke en monumentale kwaliteit van de Bonifatiuskerk. De karakteristieke tuitgevels en het materiaal- en kleurgebruik van het kerkgebouw vormen de inspiratiebron voor de architectuur van de nieuwe invulling van het appartementengebouw en de 2 woningen.

 

Woningen

Op beide uiteinden van het perceel worden een tweetal vrijstaande woningen gebouwd.

Deze 2 grondgebonden woningen zijn ruime gezinswoningen met een woonkamer, keuken en berging op de begane grond. Op de verdieping zijn een aantal slaapkamers en een badkamer en via een vaste trap is de ruime zolderverdieping bereikbaar. De 2 woningen hebben een voortuin en een rustige tuin aan de achterzijde op het zuiden.  Naast de woning is er plaats voor 2 parkeerplaatsen.

Bij beide woningen is er een eenvoudige mogelijkheid om een slaapkamer en badkamer op de begane grond te creëren waardoor het een levensloopbestendige woning worden. Aan de zijkant van de woningen kan ook eenvoudig een carport worden gerealiseerd.

Appartementen

Aan het kruispunt worden 10 hoogwaardige appartementen gebouwd.

4 Appartementen op de begane grond, 4 appartementen op de eerste verdieping en 2 penthouses op de bovenste verdieping. De 2 penthouses op de tweede verdieping kunnen eventueel ook worden samengevoegd tot één groot penthouse.

Een comfortabele lift en een trap zorgen ervoor dat alle verdiepingen goed bereikbaar zijn. De appartementen zijn allemaal gelijkvloers met 2 tot 3 kamers en voorzien van een ruim balkon of tuin aan de straatzijde. Diverse appartementen hebben ook nog een ruim dakterras of tuin aan de achterzijde gericht op het zuiden.

Alle appartementen beschikken over één of meer parkeerplaatsen in de parkeergarage onder het appartementengebouw.

Duurzaam

Alle appartementen en de 2 woningen worden stuk voor stuk gebouwd volgens de laatste inzichten en modernste technieken. Alleen hoogwaardige en duurzame materialen zullen worden gebruikt. Isolatie met uitstekende kwaliteit zullen in de muren en dakplaten worden toegepast. Hoog isolerend glas en onderhoudsarme materialen zorgen voor lage energie- en onderhoudskosten. De appartementen en woningen worden voorzien van een warmtepomp en niet meer aangesloten op het gasnetwerk. Het hemelwater van het appartementengebouw en de woningen zullen op het eigen terrein worden geïnfiltreerd.

Het appartementengebouw en de woningen worden zeer energiezuinig gebouwd wat veel comfort en lage energielasten oplevert. Zo woont u straks in een appartement of in één van de woningen en bent u helemaal klaar voor de toekomst.

Locatie

Ontwikkeling

Ontwerp

Realisatie

Makelaar