Ster in Twente

Haaksbergen

Haaksbergen wordt de “ster in Twente” genoemd en dat is niet voor niets. Haaksbergen, de meest zuidelijk gelegen gemeente van Twente, heeft iets meer dan 24.000 inwoners. Naast de hoofdkern bestaat het uit de kerkdorpen Buurse en Sint Isidorushoeve en het bruisende de Veldmaat. Haaksbergen is een gemoedelijk en tegelijkertijd levendig dorp, waar het prima wonen en recreëren is.

Het Twentse noaberschap staat hier nog altijd hoog in het vaandel. Het voorzieningenniveau van Haaksbergen kun je gerust uitstekend noemen. Een zeer breed winkelaanbod, tal van horecagelegenheden, prachtige sportaccommodaties, verschillende basisscholen en een school voor voortgezet onderwijs (vmbo, havo, atheneum en gymnasium). In gezondheidscentrum Het Wiedenbroek is een poli gevestigd van ziekenhuis MST. Haaksbergen heeft een theater, een muziekschool en een overdekt zwemparadijs.

Dat er een groot aantal (onder meer sportieve en culturele) verenigingen is ligt dan ook voor de hand. De Haaksbergse activiteitenkalender is door het jaar heen flink gevuld.

Met het Grintenbos, het Buurserzand, het Witte Veen, het Haaksbergerveen en Het Lankheet is het buitengebied rijk aan natuurschoon. Fietsen, wandelen, hardlopen of gewoon zittend op een bankje genieten van de natuur, het kan allemaal in de natuurgebieden.

Verder heeft Haaksbergen veel toeristische trekpleisters, zoals het spoorwegmuseum, diverse molens, monumentale kerken, een eeuwenoude watermoelen en natuurlijk de Museum Buurtspoorweg met een historisch stoomtrein die in de zomer tussen Haaksbergen en Boekelo rijdt. Dit maakt het moderne dorp Haaksbergen tot wat het is: een in vele opzichten aantrekkelijk dorp. Dichtbij Haaksbergen zijn ook de twee grote steden Hengelo en Enschede te vinden. Deze bruisende steden hebben volop voorzieningen die je in een stad mag verwachten zoals bioscopen, musea, theaters, schouwburgen, een groot winkelaanbod, het is er allemaal.

Met het Grintenbos, het Buurserzand, het Witte Veen, het Haaksbergerveen en Het Lankheet is het buitengebied rijk aan natuurschoon. Fietsen, wandelen, hardlopen of gewoon zittend op een bankje genieten van de natuur, het kan allemaal in de natuurgebieden. Verder heeft Haaksbergen veel toeristische trekpleisters, zoals het spoorwegmuseum, diverse molens, monumentale kerken, een eeuwenoude watermolen en natuurlijk de Museum Buurtspoorweg met een historisch stoomtrein die in de zomer tussen Haaksbergen en Boekelo rijdt. Dit maakt het moderne dorp Haaksbergen tot wat het is: een in vele opzichten aantrekkelijk dorp. Dichtbij Haaksbergen zijn ook de twee grote steden Hengelo en Enschede te vinden. Deze bruisende steden hebben volop voorzieningen die je in een stad mag verwachten zoals bioscopen, musea, theaters, schouwburgen, een groot winkelaanbod, het is er allemaal.

[cwp_photo_collage num_image=”4″ four_style=”three” st_src_one=”https://www.barginkshoeve.nl/wp-content/uploads/2019/11/Knipsel.JPG8_.jpg” st_src_one_image_entrance_effects=”dpc-entrance-left” st_src_two=”https://www.barginkshoeve.nl/wp-content/uploads/2019/11/img-r0x0x1072x716-C800x450-1.jpg” st_src_two_image_entrance_effects=”dpc-entrance-left” st_src_three=”https://www.barginkshoeve.nl/wp-content/uploads/2019/11/img-r0x0x991x653-C800x450-1.jpg” st_src_three_image_entrance_effects=”dpc-entrance-bottom” st_src_four=”https://www.barginkshoeve.nl/wp-content/uploads/2019/11/frankenhuis.jpg” st_src_four_image_entrance_effects=”dpc-entrance-right” static_content_bg_color=”rgba(0,0,0,0.5)” _builder_version=”4.3.2″ background_color=”rgba(0,0,0,0)”][/cwp_photo_collage][cwp_photo_collage num_image=”4″ four_style=”four” st_src_one=”https://www.barginkshoeve.nl/wp-content/uploads/2019/11/gem.haaksbergen-lankheet.jpg” st_src_one_image_entrance_effects=”dpc-entrance-left” st_src_two=”https://www.barginkshoeve.nl/wp-content/uploads/2019/11/download.jpg” st_src_two_image_entrance_effects=”dpc-entrance-bottom” st_src_three=”https://www.barginkshoeve.nl/wp-content/uploads/2019/11/Knipsel.jpg” st_src_three_image_entrance_effects=”dpc-entrance-right” st_src_four=”https://www.barginkshoeve.nl/wp-content/uploads/2019/11/Buurserzandbruk.jpg” st_src_four_image_entrance_effects=”dpc-entrance-top” _builder_version=”4.3.2″][/cwp_photo_collage]

Een project van

Is dit ook iets voor u?